Visie

 

 

“Leiderschap is het vermogen om anderen te inspireren, te motiveren, te ontwikkelen en in staat te stellen om bij te dragen aan het succes van de organisatie waarvan ze deel uit maken.”

Bernard Bass

Veranderingen binnen organisaties volgen elkaar in hoog tempo op. De klant / omgeving vraagt dat bedrijven en organisaties zich snel en flexibel aan  passen aan hun wensen en behoeften. Onderscheidend vermogen is een toverwoord voor succes. Daarnaast neemt de druk op lage kosten en verbetering van resultaten toe.

De context die ik net schets heeft impact op de strategie, processen en structuren binnen organisaties maar raakt vooral de mensen die er werkzaam zijn. Zij zijn het, die uiteindelijk de beloften aan de klant en het onderscheidend vermogen waar moeten maken. Zij zijn het, die de resultaten moeten realiseren. Kennis, kunde, intrinsieke motivatie en de wil om te leren (continue verbeteren) maken in dit opzicht het verschil.

Hier ligt een belangrijke rol voor jou! Het is jouw taak en verantwoordelijkheid om met je team de gewenste resultaten te realiseren. Dit door je mensen individueel te begeleiden om in hun kracht te komen, op energiegevende wijze te bouwen aan een sterk team en effectieve interne samenwerkingsverbanden te creëren.

Ik noem dat leidinggeven vanuit verbinding. Verbinding met de visie en missie van de organisatie, verbinding met de klant, verbinding met de andere afdelingen binnen het bedrijf die mede verantwoordelijk zijn, verbinding met jezelf en vooral verbinding met je team en de individuele teamleden.

Verbinding en oprecht contact maken dat het vertrouwen toeneemt. Vertrouwen is een belangrijke pijler onder respect en openheid. Vertrouwen geeft ruimte om te leren, feedback te geven en te ontvangen. Een flexibele, lerende organisatie kenmerkt zich door een groot onderling vertrouwen. Vertrouwen in elkaars kennis en kunde, vertrouwen dat men allemaal hetzelfde doel voor ogen heeft, vertrouwen dat men afspraken na komt etc. Gebrek aan onderling vertrouwen is een van de belangrijkste belemmeringen om succesvol te zijn.

Leiderschapcoach.nl is er in gespecialiseerd om je te begeleiden om bovenstaande uitdagingen te realiseren. Lees op deze site wat ik voor je kan betekenen!